تسنیم گزارش می‌دهد وقتی مسئولان و نمایندگان سرخس در خواب غفلت‌اند؛ "جاده وحشت" همچنان جان می‌گیرد

ساخت وبلاگ

تسنیم گزارش می‌دهد

شناسه خبر: 1483382 سرویس: استانها

۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۷
جاده سرخس

جاده سرخس به مشهد ملقب به جاده وحشت و جاده ابریشم مدت‌های مدیدی است که شاهد کشته‌های زیادی است اما مسئولان همچنان در خواب غفلت هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، احداث و توسعه پروژه‌های جاده‌ای از قبیل دوبانده کردن، تعریض، تعویض و مرمت آسفالت و... نقش مهمی در کاهش تصادفات جاده‌ای  ایفا می‌کند. پروژه‌  بازسازی محور مشهد- سرخس با توجه به اهمیت استراتژیک شهرستان سرخس و واقع شدن در مسیر جاده ابریشم و ترانزیت بخشی مهمی از محصولات ایران به کشورهای همسایه نزدیک به سه دهه است که دستخوش وعده‌ها و تعلل مسئولان مختلف سرخس، استان و کشور و در نتیجه بلاتکلیف همچنان در حال احداث و جان گرفتن از تردد کنندگان در این جاده باقی مانده است.

هزارتویی به نام محور مشهد- سرخس

محور مشهد- سرخس را باید محوری با 5 بخش اصلی در نظر گرفت: سه محور اول آن در حوزه مشهد و دو قطعه 4 و 5 از مرزداران شروع و تا خود شهرستان سرخس ادامه دارد. محور چهارم دارای دو بخش الف به طول 17.2 و محور 4 ب به طول 27.5 کیلومتر (حدفاصل روستای چکودر تا گنبدلی) است که با داشتن دو تونل مجموعاً به طول 1200 متر یکی از فازهایی است که به دلیل هزینه‌بر بودن و نیز زمان‌بر بودن با توجه به حجم خاک برداری و آب‌دهی تونل‌ها نزدیک بیشترین اعتبار احداث این جاده را می‌طلبد.

اهم مشکلات این محور در حال حاضر شکستگی آسفالت، خط‌کشی، تعریض، وجود پیچ‌های تند و خطرساز، ریزش کوه، وجود چاله‌های متعدد، قیرزدگی و نبود شانه کناری کافی از اهم مشکلات محورموجود است، محوری که نه به عنوان معبر ترانزیتی بلکه در حد و اندازه‌های یک راه میان شهر نیز استانداردهای لازم را ندارد.

خانواده‌های سرخسی زیادی عزادار این جاده شده‌اند

یکی از شهروندان سرخسی در زمینه این جاده اظهار داشت: پروژه جدید جاده سرخس- مشهد که از "چکودر" است متاسفانه به تاریخ پیوسته و هنوز تونل‌هایش آماده بهره‌برداری نیست. شرایط جاده فعلی هم منجر به  تصادفات زیادی می‌شود که در این چند سال خانواده‌های سرخسی عزادار کرده‌ است. این جاده بیشتر محل عبور و مرور تریلی‌های ترانزیتی است که قوانین را چندان رعایت هم نمی‌کنند. سئوال من از مسئولان شهرستان این است که مگر خود شما عزیزان از این جاده رفت و آمد نمی‌کنید؟ پس چرا هیچ‌کس کاری نمی‌کند؟

صفرزاده راننده‌ی خودرو شخصی که سرویس تعدادی از مهندسان پتروشیمی سرخس است در این زمینه می‌گوید: همین چند ماه پیش چهار نفر از مهندسان پتروشیمی در همین جاده کشته شدند. واقعاً هر بار که می‌خواهم وارد این جاده بشوم "اشهدم" را می‌گویم. اگر جاده جدید احداث نمی‌کنند حداقل با تراشیدن کوه مشکل ریزش کوه اطراف "شورلق" را حل کنند که واقعاً خطرساز است. پلیس هم واقعاً در این معبر حضورش کم‌رنگ است. تعریض جاده در محور "شورلق" تا دوراهی بزنگان می‌تواند بسیاری از تصادفات ناشی از کم‌عرض بودن جاده را کاهش بدهد.

سالانه 200 کشته آمار جاده وحشت

محور مشهد - سرخس به طول 185 کیلومتر که در اکثر نقاط دارای مشکلات متعدد ریزساختی و عدم تکمیل است با چیزی در حدود 2500 دستگاه عبور و مرور روزانه که بخش اعظم آن را وسایط نقلیه سنگین و نیمه ‌سنگین تشکیل می‌دهد. محوری که علاوه وضعیت اسف‌بار احداث و تعریض آن به همراه پیچ‌ و خم‌ها و  نقاط حادثه‌خیز آن به علاوه مشکلاتی مانند ریزش کوه سبب شده خبر تصادفات در این محور به عادتی روزانه در صفحات حوادث تبدیل شود. آمارهای تخمینی از حدود 200 کشته سالانه فقط در این محور 185 کیلومتری خبر می دهد.

نمایندگان پیشین و فعلی سرخس پاسخگو نیستند

پیگیری‌های تسنیم جهت گفت‌وگو با نمایندگان مردم سرخس در مجلس شورای اسلامی تا این لحظه بی‌نتیجه مانده است. احمد سجادی نماینده پیشین مردم سرخس در مجلس شورای اسلامی با وجود این‌که اقدامات زیادی در دوره او در زمینه پیگیری این جاده صورت گرفته اما به دلایلی که مشخص نیست حاضر به گفت‌وگو در این‌باره نیست. سید احسان قاضی زاده هاشمی نماینده فعلی مردم سرخس در مجلس شورای اسلامی نیز به پیگیری‌های ما در زمینه اقدامات صورت گرفته پاسخی نداد.

نماینده مردم سرخس  به وعده‌ انتخاباتی خود عمل کند

تقی علیپور از اعضای شورای شهر سرخس در زمینه جاده مشهد سرخس اظهار داشت: این جاده که معروف به "جاده ابریشم" و در واقع استراتژیک‌ترین جاده زمینی ایران با چین است. سرخس به‌عنوان شهری ژئوپولتیک تامین‌کننده انرژی شش استان و آب آشامیدنی 75 درصد مشهد است.

در فازهای متعدد  این جاده از مدت‌های مدید در حال احداث است. در فاز اول که در واقع تا 35 فاصله کیلومتری از مشهد است و بسیاری حوادث هم ناشی از آن است معبر اصلی عبور و مرور ماشین‌های سنگین و تامین کنندگان مصالح ساختمانی مشهد است که حداقل در مشهد نیز باید همکاری صورت بگیرد.

علیپور گفت: در قطعه 4 الف و ب نیز با فشارهایی که همین شورا با نمایندگی قبلی سرخس در مجلس آقای سجادی آوردند توانستند از محل سرفصل منابع عمران مناطق نفت‌خیز بودجه‌ای اخذ کنند که به دلیل آزاد نشدن اعتبار وزارت راه و شهرسازی مجدد نیمه‌کاره ماند. در قطعه 5 نیز که قدمت در دست احداث بودن آن رکوددار است، پیمانکاران ضعیف عمل ‌می‌کنند و از طرف دیگر نظارت بر اجرا نیز ضعف‌هایی دارد.

این عضو شورای شهر همچنین افزود: آقای قاضی زاده هاشمی در زمان انتخابات یکی از شعارهای اصلی ایشان این بود که از من کارهای کوچک نخواهید و در چند کار بزرگ کار خواهد کرد که نخستین آن تعیین تکلیف جاده مشهد سرخس بود که در یک سال گذشته اتفاقی نیفتاده و با توجه به اعتبار سال جدید امسال هم شاهد اتفاقی خاصی جز حرف و شعار نخواهیم بود.

اخذ عوارض ترانزیتی راه‌حلی جهت تامین بودجه

غلام شهرکی دیگر عضو شورای شهر شهرستان سرخس در زمینه شرایط پروژه  جاده مشهد سرخس می‌گوید: متاسفانه چندین سال است که این جاده به خاطر عدم تامین بودجه نیمه تمام و بلاتکلیف مانده است. چندین دولت گذشته اما این جاده در حد چند صد متر پیشرفت فیزیکی داشته، دو سال قبل در زمان نماینده قبلی آقای سجادی اقدامات و پیگیری‌های خوبی انجام و مقرر شد مبلغی وزارت نفت و مبلغی وزارت راه و شهرسازی تامین اعتبار کنند که بخشی که مربوط به وزارت نفت بود در حدود 26 میلیارد تامین شد اما اعتبار مربوط به وزارت راه و شهرسازی تامین نشد در نتیجه مجدداً پروژه نیمه کاره باقی ماند.

شهرکی با اشاره به اهمیت این جاده گفت: معبر مشهد سرخس تنها راه ترانزیتی شرق کشور است که روزانه بین 200 تا 400 کامیون در آن تردد می‌کنند اما عوارضی از آن‌ها اخذ نمی‌شود. حداقل اگر مانند تایباد عوارض اخذ می‌شد از کانال همین عوارض می‌توانستیم بخشی از کار را جلو ببریم.

این عضو شورای شهر چهارم با اشاره به تلاش‌های تمامی اعضای شورا در دوران تصدی درباره این جاده اضافه کرد: بحث این جاده باید از تهران و وزارت راه پیگیری شود. در چند نوبت هم به همراه دیگر اعضای شورای شهر به دیدار معاون وزارت راه رفتیم اما بعد از آن دیگری خبری از مساعدت در عمل نشد. این جاده یک جاده بین‌المللی است و راه و شهرسازی باید پیرامون آن پاسخگو باشد. این مشکل باید از طریق نماینده مردم در مجلس در تهران پیگیری شود که متاسفانه نماینده جدید مردم سرخس در مجلس شورای اسلامی علی‌رغم چندین بار دعوت کتبی ما حتی حاضر به حضور در جلسات شورا نشده‌اند در حالی که با نمایندگان منتخب بعدی شورا جلسه می‌گذارند.

به‌گزارش تسنیم، با توجه به ظرفیت‌های شهرستان سرخس در زمینه درآمدزایی از حوزه ترابری ترانزیت و در راستای توسعه واردات و صادرات، همچنین درآمدزایی‌های حاصل از کشف میادین گاز و نفت در سرخس؛ انتظار می‌رود توجه بیشتری به وضعیت این شهرستان و محورهای ورودی و خروجی این شهرستان صورت گیرد.

گفت‌وگو و گزارش از صادق عسکری


برچسب‌ها: راهداري سرخس
+ نوشته شده در شنبه ۱۳۹۶/۰۵/۱۴ساعت 11:27 توسط خبرگراري ساريكا |
خبرگزاری ساریکا...
ما را در سایت خبرگزاری ساریکا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sarikaa بازدید : 137 تاريخ : سه شنبه 17 مرداد 1396 ساعت: 7:24