خام فروشی ۴۰۰ هزار تن گوگرد

ساخت وبلاگ
گزارشی درباره نبود صنایع جانبی برای ایجاد ارزش افزوده از گوگرد های تولیدی در خانگیران
 
خام فروشی ۴۰۰ هزار تن گوگرد
نویسنده : محمد علی تمدن
 گوگرد یکی از عناصر طبیعی و ماده ای با ارزش است که میزان تولید و مصرف اسید سولفوریک به عنوان مهم ترین ماده گرفته شده از گوگرد شاخص مهمی برای جوامع و کشورهای توسعه یافته صنعتی محسوب می شود. این ماده در فرایند پیچیده ای در پالایشگاه هااز نفت و گاز جدا می شود. درشهرستان سرخس  و پالایشگاه گاز شهید هاشمی نژاد سرخس سالانه حدود 600 هزارتن گوگرد به عنوان یکی از فراورده های جانبی ازگاز ترش استحصال می شود و حدود 100 هزارتن به شکل گوگرد بنتونیتی ،100هزارتن به شکل گوگرد پاستیلی (بسته بندی شده )و بقیه به صورت گوگرد کلوخه درداخل کشوربه فروش می رسد یا این که به کشورهای دیگرصادر می شود .به گزارش خراسان رضوی، گوگرد پالایشگاه (شهید هاشمی  نژاد)خانگیران سرخس که هم اکنون بخش قابل توجهی از آن به صورت خام  وفله به کشورهای دیگر صادر یا درداخل کشورفروخته می شود درصورتی که برنامه ریزی وسرمایه گذاری صورت گیرد می تواند پایه حداقل 100 تا 200محصول گوگرد محور باشد که علاوه برارزش افزوده بالا می تواند اشتغال قابل توجهی در منطقه خانگیران سرخس ایجادکند. مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد سرخس گفت: قبلا به دلیل ناآشنایی مصرف کنندگان داخلی کشور با گوگرد ،این محصول بسیار ارزشمند عمدتا  صادر می شد.مهندس سید مجید منبتی افزود: قبلا گوگرد خیلی وابسته به صادرات بود همچنین حمل و نقل و پیدا کردن مشتری ها هم کار خیلی سختی بود. علاوه بر این موضوع تلنبار شدن گوگرد ودرست شدن  کوهی از آن تا همین دو سه سال پیش مطرح بود و با توجه به ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی که تاکید شده باید از خام فروشی محصولات داخل کشور جلوگیری و از آن در داخل کشور استفاده کنیم از طرفی همزمان افزایش قیمت فلزات غیر آهنی در جهان باعث شد که ما از این فرصت استفاده کنیم. مهندس سید مجید منبتی در پاسخ به خراسان رضوی که پرسید برای تجاری سازی و بالا بردن ارزش افزوده گوگرد چه کرده اید؟ گفت: در یک ماه گذشته شاید 10 جلسه با دانشگاه های فردوسی و آزاد و با مسئولان صنعت و معدن، صدا وسیما، استاندار و معاونت اقتصادی استاندار داشته ایم و با تمهیداتی که در بحث پژوهش اندیشیده شده و با ارتباطی که با دانشگاه های مختلف استان داشتیم و در جلسه‌ای که با آقای استاندار در حضور روسای شش دانشگاه فعال در عرصه استان خراسان رضوی تشکیل شد، مزیت رقابتی گوگرد در بازار داخلی و جهانی تبیین شد. باتوجه به این که گوگرد این پالایشگاه در استان های دیگر منشأ اشتغال و ارزش آفرینی و سودآفرینی برای صنایع شده با استقرار واحد های صنعتی یا با کمک شرکت های دانش بنیان یا دانشگاه ها می‌توانیم ارزش افزوده بیشتری را برای گوگرد به وجود بیاوریم به طوری که از گوگرد شش یا هفت محصول تولید می شود و می توانیم این میزان را به 100 یا 200 محصول برسانیم. وی افزود: موفق شدیم برای اولین بار در صنعت گاز کشورعلاوه بر تولید گوگرد «کلوخه» و گوگرد «پاستیل» و گوگرد«بنتونیتی» گوگرد «مذاب» هم بفروشیم . وی افزود: کسانی که تمایل داشته باشند این جا سرمایه گذاری کنند ما زمین و امکانات کسب و کار و یوتیلیتی لازم یعنی بخار، آب، برق و هوای فشرده را با نرخ های مصوب در اختیارشان قرار می دهیم. آن ها سرمایه را بیاورند و مواد اولیه را دایمی به مدت 10 ساله از ما بخرندو ما گوگرد «مذاب» می‌فروشیم که هزینه پیمانکار را پایین تر بیاوریم . 
600 هزار تن تولیددرسال
 مدیرعملیات شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژادنیز گفت: ظرفیت سالانه بازیافت گوگرد 600 هزار تن است که توسط چهار واحد گوگرد سازی تولید می شود و ظرفیت سالانه تولید کود گوگرد بنتونیتی 100 هزار تن است که به وسیله شش دستگاه دانه بندی می شود. مهندس «محمد فرزانه مقدم» افزود: ظرفیت سالانه تولید گوگرد پاستیلی 100 هزار تن بوده که به وسیله شش دستگاه دانه بندی تولید می شود. مشاور مدیر عامل این پالایشگاه نیزگفت : تا سال 94 کل مصرف کشور 120 هزار تن گوگرد بود و بقیه این مقدارهم حدود 400 تا 450 هزارتن از گوگرد پالایشگاه صادر می شد. ما در دو سال اخیر با کمک بخش خصوصی مصرف گوگرد در کشور را به 310 هزار تن یعنی به 2.5 برابر رساندیم.
 « مجید جعفر زاده » افزود: کود فسفاته و کود پتاس که هر دو کالای استراتژیک است و درافزایش تولیدات کشاورزی نقش دارند از گوگرد تهیه می شود. ترکیه که نه گوگرد داردو نه فسفر در آنتالیا می کوشد خود را به قطب تولید کود های کشاورزی تبدیل کند. وی افزود:ما گوگرد را می‌دهیم و آن‌ها اسید سولفوریک و کود فسفات تولید می کنند و دوباره به خود ما می فروشند.
ظرفیت ایجادصنایع وابسته به گوگرد 
 فرماندار سرخس گفت: ما بهترین گوگرد دنیا را در پالایشگاه هاشمی نژاد سرخس تولید می کنیم وبا زیر ساختی که آماده است گوگرد به صورت خام فروشی دارد به خارج از ایران صادرمی شود  و بخشی از نیاز های داخلی رانیزتامین می کند. همچنین بخشی به پاکستان ، چین و امارات وخیلی از کشور های دیگری که متقاضی هستند صادر می شود.  «حسین سنجرانی» افزود: اقداماتی صورت گرفته و تسهیلات خوبی به پیمانکاران داده می شود که با فراوری و بسته بندی های مناسب در زمینه گوگرد که در دست انجام است بتوانیم بهترازاین به آسیای میانه یا کشورهای حوزه خلیج فارس،افغانستان و پاکستان صادرات داشته باشیم و صنایعی را که با گاز و گوگرد مرتبط است فراوری کنیم و با ارزش افزوده بیشتری بفروشیم تا از خام فروشی محصولات پالایشگاه و گوگرد جلوگیری کنیم. فرماندار سرخس اظهارامیدواری کرد که با داشتن استعداد نیروی انسانی و خوراک صنایع پتروشیمی منطقه شاهد ایجاد کارخانه پتروشیمی باشیم که جزو مصوبات سفر در گذشته بوده و امیدواریم که بخش خصوصی هم مشارکت کند و این کارخانه که از صنایع پایین دستی است مثل کارخانه ایجاد آمونیاک و اسید در سرخس ساخته شود. چاپ در شماره : 19878 - ۱۳۹۷ دوشنبه ۸ مرداد خراسان رضوي صفحات اول و هفتم
خبرگزاری ساریکا...
ما را در سایت خبرگزاری ساریکا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sarikaa بازدید : 157 تاريخ : جمعه 11 آبان 1397 ساعت: 0:13