گزارشی از گلایه شهروندان سرخسی درباره مشکلات تنها جایگاه سی ان جی در همسایگی پالایشگاه گاز

ساخت وبلاگ
گزارشی از گلایه شهروندان سرخسی درباره مشکلات تنها جایگاه سی ان جی در همسایگی پالایشگاه گاز
 
کلافگی از صف های طولانی
گروه شهرستان ها
سرخس به‌ عنوان تأمین‌کننده گاز هفت استان کشور فقط یک جایگاه سی ان جی  دارد. این درحالی‌ است که بسیاری دیگر از شهرستان ‌های خراسان رضوی که از نعمت معادن گاز بی بهره اند از خدمات چندین جایگاه سی ان جی  بهره‌مندند. نکته دیگر درباره تنها جایگاه سی ان جی شهرستان گاز خیز سرخس این است که این یک جایگاه هشت نازل سوخت گیری دارد که از همین هشت نازل موجود نیز فقط پنج نازل آن فعال و سه نازل دیگر غیرفعال است.در این بین بیشتر رانندگان مسافربر از این وضعیت انتقاد دارند و معتقدند در طول روز بیش از دو ساعت از وقت خود را باید در صف این جایگاه بگذرانیم . شهرستان مرزی سرخس یک شهرستان ثروتمند و غنی است اما در فقر به سر می برد؛ شهرستانی دارای منابع گاز اما محروم از یک جایگاه سی ان جی مناسب! با وجود قول و وعده های زیاد، همچنان اراده ای برای حل مشکلات نیست.
گلایه شهروندان
 یکی از رانندگان که در صف جایگاه سی ان جی حضور داشت در باره مشکلات موجود به خبرنگار ما گفت:شهرستان سرخس با داشتن پالایشگاه گاز،فقط یک جایگاه سی ان جی دارد.این در حالی است که  شهرستان های دیگر گاز ندارند اما چندین جایگاه سی ان جی دارند.امیری افزود:از مجموع هشت نازل جایگاه گاز فقط پنج نازل فعال است و سه نازل دیگر خراب است.  یکی دیگر از رانندگان از بی توجهی مسئولان و نبود اراده برای حل این مشکل انتقاد و اظهار کرد: متاسفانه مسئولان فقط درباره مشکلات موجود سخنرانی می کنند اما اراده ای برای حل آن مشکل ندارند.رضایی افزود:منبع صدور گاز چند استان هستیم اما خودمان از حداقل ظرفیت محروم هستیم. اگر این جایگاه قرار نیست درست شود همان بهتر که نباشد. حداقل مردم تکلیف خود را می دانند.یکی از شهروندان نیز با اظهار گلایه از صف های طولانی در تنها جایگاه سی ان جی گفت:با این که سه نازل این جایگاه گاز خراب است، نازل ها هم خیلی کم فشار هستند.رسولی خاطر نشان کرد:در برخی مواقع  مشاهده شده که تنها جایگاه سی ان جی خراب بوده و کسی نمی توانسته سوخت گیری کند. حتی برخی مواقع نظارتی وجود ندارد و برخی از خودروهای دولتی بدون نوبت سوخت گیری می کنند.
پیگیری بدون نتیجه
مسئول تنها جایگاه سی ان جی شهرستان سرخس با تایید مشکلات موجود و گلایه شهروندان از کمبود ها گفت: پیگیری های زیادی برای حل مشکلات موجود انجام شده اما سرانجامی نداشته و بی نتیجه مانده است. دهباشی در گفت و گو با خبرنگار ما افزود:ظرفیت کمپرسور فعلی این جایگاه هزار متر مکعب در ساعت است.بنابراین مشکل موجود ظرفیت پایین لوله های انتقال گاز است.وی خاطر نشان کرد: ظرفیت ورودی گاز به لوله های انتقال ۱۵۰۰ متر مکعب در ساعت است که از این ۱۵۰۰ متر مکعب ۵۰۰ متر مکعب آن مربوط به مصرف گاز خانگی است و ۱۰۰۰ متر مکعب دیگر نیز برای جایگاه سی ان جی اختصاص یافته است.  دهباشی با اشاره به درخواستی که برای تهیه و نصب کمپرسور با ظرفیت دو هزار متر مکعب داده است،گفت: با توجه به این که ظرفیت خط لوله ۱۵۰۰ متر مکعب است و این ظرفیت خط لوله پاسخ گوی کمپرسور دوهزار متر مکعبی نیست، اداره گاز با نصب آن مخالفت کرد و تنها راهکار موجود برای حل معضل جایگاه سی ان جی سرخس تعویض لوله های انتقال گاز از ۱۵۰۰ متر مکعب به ۲۵۰۰ متر مکعب است.  
 فصل زمستان و افت فشار 
وی درباره غیرفعال بودن سه نازل سوخت گیری افزود: این سه نازل خراب نیستند و فقط به علت پایین بودن ظرفیت کمپرسور این سه نازل غیر فعال است. اگر بخواهیم علاوه بر پنج نازل دیگر این سه نازل را نیز فعال کنیم، فشار گاز کافی نخواهد بود و سوخت گیری انجام نمی شود. فقط در صورتی می توانیم سه نازل دیگر را فعال کنیم که ظرفیت ورودی ما بیشتر از میزان فعلی باشد.  وی با بیان این که روزانه حدود هزار و 500 خودرو در جایگاه گاز سرخس سوخت گیری می کنند،افزود: با توجه به نزدیک شدن فصل سرما و افزایش استفاده مردم از مصرف گاز، مطمئنا جایگاه سی ان جی در این فصل افت فشار خواهد داشت.  دهباشی درباره خرابی و تعطیلی موردی جایگاه نیز توضیح داد: تعطیلی موقتی این جایگاه به خاطرخرابی نبوده است بلکه بازرسی اداره استاندارد از نازل ها بوده است که مجبور شدیم سوخت گیری را برای چند ساعت تعطیل کنیم تا بازرسان استاندارد وضعیت نازل ها و جایگاه را بررسی کنند. وی اضافه می کند: معمولا اگر موارد تعمیر نیز برای جایگاه لازم باشد از ساعت ۱۲ شب به بعد که میزان مراجعه کمتر است، انجام می شود. ضمن این که در سال ۹۵ برای انجام اورهال و تعمیرات اساسی جایگاه فقط به مدت دو روز تعطیل شد و سوخت گیری انجام نشد. شهردار سرخس درباره گلایه شهروندان از مشکلات تنها جایگاه سی ان جی  گفت: جایگاه فعلی گاز با ظرفیت هزار مترمکعب در حال فعالیت است که این ظرفیت جوابگوی استفاده چهار نازل درآن ‌واحد بوده و پاسخ گوی نیاز عمومی شهرستان نیست. محمد امینی فر افزود: برای برآورده شدن این مطالبه عمومی از ابتدای سال ۹۴ برنامه افزایش ظرفیت جایگاه از هزار  به دو هزار و همچنین احداث جایگاه دوم در دستور کار شهرداری قرار گرفت، اما احداث جایگاه جدید و افزایش ظرفیت‌ها به علت مسائل فنی و داخلی شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی در سراسر کشور متوقف شد. وی تصریح کرد:با وجود مکاتبات زیاد و با رایزنی‌های انجام‌شده توانستیم مجوز ارتقای جایگاه به دو هزار مترمکعب را بگیریم؛ به‌طوری‌که با همراهی مسئولان شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی در شهرستان و استان، دستگاه‌های موردنیاز برای ارتقای جایگاه به‌صورت رایگان تخصیص یافت./شماره : 19394 - ۱۳۹۵ يکشنبه ۱۶ آبان/ خراسان رضوي
خبرگزاری ساریکا...
ما را در سایت خبرگزاری ساریکا دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sarikaa بازدید : 177 تاريخ : چهارشنبه 19 آبان 1395 ساعت: 8:19